Wat heeft jouw webtekst met SEO te maken?

Therapeuten Website. Gewoon steengoed.

Image

Wendy van der Meer
7 years ago

Wanneer je denkt aan het opstarten van je praktijk, wil je dat je goed te vinden bent. Om goed vindbaar te zijn, is een goede website onmisbaar. Wanneer je denkt aan een website, hoort SEO daarbij. Dit kan al niet meer los gezien worden van elkaar. De inhoud van je webtekst draagt voor een groot deel bij aan een goede vindbaarheid op het internet.

SEO staat voor Search Engine Optimalization, in het Nederlands zoekmachine optimalisatie. Je wil dat je praktijk goed te vinden is in de zoekmachines, waarvan Google het meest populair en bekend is. Deze zoekmachines worden steeds slimmer. SEO experts moeten continu hun tactieken aanpassen om de veranderingen bij te houden. Wat de zoekmachines vooral belangrijk vinden, is dat de webtekst voor mensen goed te lezen is, dat het kwalitatief goede inhoud heeft.

Jouw toekomstige cliënt heeft bijvoorbeeld last van pijnlijke nekspieren. Om deze cliënt dan op jouw website terecht te laten komen, is het belangrijk dat jouw tekst aangepast is op de manier van zoeken van jouw doelgroep. De kans is groot dat deze cliënt niet zal zoeken op het woord torticollis. Vaktermen zijn niet handig om veelvuldig in je tekst te noemen. Beter is om je tekst dan te schrijven met woorden als pijnlijke nek of zere nek.

De mensen komen op jouw website wanneer jij daar informatie op hebt staan die zij zoeken. Wanneer zij de informatie vinden op jouw website, zullen ze langer op jouw website blijven en sneller terugkomen. Dat betekent dat de teksten aangepast moeten zijn op jouw doelgroep. Goed leesbaar, begrijpelijk en logisch ingedeeld.

Natuurlijk dient je website ook technisch geoptimaliseerd te zijn. Het platform van Therapeuten Website is verregaand geoptimaliseerd. Wij letten naast teksten ook goed op de mobiele weergave, de snelheid, de technische optbouw en de beveiliging. Allemaal aspecten die steeds zwaarder wegen voor zoekmachine optimalisatie.

Enkele zoekmachine optimalisatie tips

Hieronder nog even de belangrijkste SEO tips op een rijtje. En wat Therapeuten Website heeft gedaan om hieraan te voldoen.

 • Snelheid van je website voor een goede gebruikers ervaring.
  Therapeutenwebsite is 100 keer sneller dan bijvoorbeeld een Wordpress Website. Dat doen we door gebruik te maken van een aantal tecnhieken waarmee we de website code en afbeeldingen optimaliseren. En dat gaat volledig automatisch. Zelfs je eigen afbeeldingen die je upload worden geoptimaliseerd.
 • Gebruik vriendelijke - leesbare - urls.
  Bijvoorbeeld deze pagina heeft als link:

  https://www.therapeutenwebsite.nl/posts/wat-heeft-jouw-webtekst-met-seo-te-maken.

  Je ziet in één oogopslag waar de pagina over gaat. Een zoekmachine ziet dit ook. Therapeuten Website maakt deze leesbare url's automatisch voor je aan op basis van de titel van je pagina.
 • Gebruik interne links.
  Zoekmachines volgen links. Heb je een nieuwe pagina in je website? Link hier dan vanaf andere plekken naartoe. Heb je bijvoorbeeld ons blog bericht van Dick Poortinga over passie al gezien? Binnen Therapeuten Website is het eenvoudig om dergelijke interne links naar andere pagina's binnen je website te maken.

Therapeutenwebsite Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte